E pur si move - živimo zdravo

datum: 09.10.2012

kategorija: Aktualne novice

Za nami je že tretja delavnica "Živimo zdrav". Vabljeni

V povprečju se srečanj invalidov na delavnicah ŽIVIMO ZDRAVO udeleži med 25 in 30 udeležencev. Na srečanjih je ustvarjeno domače vzdušje - pripravljenost, da nekaj storimo tudi zase. V teh prizadevanjih nas podpirajo predavatelji in mentorji, ki ga v okviru projekta zagotavlja Zavod za zdravstveno varstvo Nova Gorica.

V prvi delavnici smo se seznaili z dejavniki tveganja in kako te dejavnike določamo, V drugi delavnici •    smo se seznanili z kronične nenalezljive bolezni s poudarkom na srčno žilnih bolezni. Velik povdarek smo dali na vpliv telesne dejavnosti na zdravje.V tretji delavnici  pa smo obravnavali osnove zdrave prehrane, prehranjevanje s pomočjo prehranske piramide in zdravega krožnika. V četrtek sledi četrta delavnica. V v pdf prilogi --> poglejte to PRIDRUŽITE SE NAM. Več veselja, več zdravja. SKUPAJ ZMOREMO VEČ.

        Živimo zdravo       Živimo zdravo - 3 delavnica       Slika_3_živimo_zdravo

       Živomo_zdravo       Živimo zdravo - anatomija človeka       Preiskave holesterola, krvnega saldkorja, pritiska
Živimo zdravo je projekt promocije zdravega življenjskega sloga, s poudarkom na sodelovanju posameznika, da prevzame aktivno vlogo v procesu varovanja in krepitve zdravja.

Živimo zdravo ponuja:

  • izobraževanje odraslih o dejavnikih tveganja,
  • druženje,
  • zadovoljstvo,
  • željo, da bi preizkusili osvojeno znanje in veščine in
  • motivacijo.


Sestavljajo ga poučna predavanja, učne delavnice, demonstracije, priprava jedi, merjenje dejavnikov tveganja in določanje telesne zmogljivosti. Udeležence srečanj bomo naučili kako ohranjati in izboljšati zdravje z zdravim življenjskim slogom: zdravo prehrano, telesno aktivnostjo, vzdrževanjem primerne telesne teže, prepoznavanjem in obvladovanjem stresa… brez kajenja tobaka, škodljivega uživanja alkohola…in s tem bomo pripomogli, da se pri ljudeh zmanjša prezgodnja umrljivost, obolevnost in invalidnost zaradi kronično nenalezljivih bolezni ter podaljšanja življenjska doba.