Gledališke predstave za invalide - 2013/2014 - Nedelja

datum: 07.10.2013

kategorija: Aktualne novice

Za delovne invalide z območja Goriške smo ob podpori vodstva SNG pridobili 10 prenosni gledališki abonmajev. Rezervirajte si karto.

Tudi v gledališki sezoni 2013/2014 bomo v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica omogočili DELOVNIM INVALIDOM BREZPLAČEN OBISK GLEDALIŠKIH PREDSTAV. SNG Nova Gorica bodo gostili izbor slovenskih ljubiteljskih predstav; zelo obsežno bomo tokrat predstavili dejavnost gledaliških skupin iz zamejstva. Kot je že običaj, bodo predstave poskrbele za vašo dobro voljo.


Zahvaljujemo se vodstvu SNG Nova Gorica, da so nam omogočili nakup NEDELJSKIH GLEDALIŠKI ABONMAJEV PO ZNIŽANI CENI.


Kot lansko leto bi vas tudi letos radi opozorili, da obvestil v obliki posebnih dopisov ne bomo pošiljali. Vsi abonenti pa boste prejemali mesečne programe, v katerih bo zapisano, kdaj in katera prestava bo na sporedu. Možno pa je seveda tudi obveščanje po elektronski pošti, zato vas prosimo, da nam ob vpisu abonmaja zaupate svoj elektronski naslov,

NEDELJSKA GLEDALIŠKA SREČANJA - Program za sezono 2013/14

Rerezrvacije sprejemamo na sedežu društa po telefonu 05 302 64 76

NEDELJSKA GLEDALIŠKA SREČANJA


Abonma 2013/2014


Spoštovani prijatelji Nedeljskih gledaliških srečanj!

Nova sezona 2013/2014 bo zaznamovana z dvema obletnicama: 20 let je od odprtja gledališke stavbe, 10 let pa imamo status narodnega gledališča. Ob tej priložnosti smo v program vpeljali nekaj manjših sprememb, da bi vam zagotovili še bogatejšo gledališko izkušnjo.

Abonma NEDELJSKA GLEDALIŠKA SREČANJA zajema pet predstav: štiri so predstave ljubiteljskih gledaliških skupin, eno predstavo pa izberete iz našega novega abonmaja NEDELJA POPOLDAN. Tudi ta abonma bo ob nedeljah in bo imel duhovito obarvane predstave, le da so to predstave profesionalnih gledaliških ustvarjalcev. Tako se bosta ob nedeljah izmenjavala dva abonmaja: NEDELJSKA GLEDALIŠKA SREČANJA in NEDELJA POPOLDAN. Vi pa si boste lahko ob nakupu obeh abonmajev vsak mesec privoščili eno zabavno gledališko nedeljsko popoldne.

In katere predstave vas bodo razvedrile?
 

  • Abonma NEDELJSKA GLEDALIŠKA SREČANJA


1. Borivoj Radaković AMATERJI
Koroški deželni teater Slovenj Gradec
Socialno angažirana tragikomedija spregovori o boleči točki našega vsakdana – revščini, ki najeda dostojanstvo in moralo ljudi. Antijunaki želijo obogateti s snemanjem porno filma, vendar namesto telesne golote pokažejo svojo čustveno goloto, strahove in želje.
Novembra 2013

2. Marc Camolitti SEKS IN LJUBOSUMNOST
Šentjakobsko gledališče Ljubljana  
(namesto napovedane predstave Častni povabljenec KD Jožef Virk iz Doba pri Domžalah)
Bernard odkrije, da ga žena vara. Z zvijačo organizira sestanek na štiri oči z njenim ljubimcem Robertom in ga postavi pred kruto dilemo: ali ljbimec za revanšo da svojo ženo ali pa ga bo Bernard ubil. Robert se bo odločil...
Januarja 2014

3. Vinko Möderndorfer ŠTIRJE LETNI ČASI
Dramska skupina Štandrež
Zgodba je postavljena v tranzicijsko obdobje sodobne Slovenije. Leopold je poslanec državnega zbora, velik demokrat, borec za pravičnost in socialno enakopravnost, po drugi plati pa grabežljiv in podkupljiv. Poštenje in čast njegove družine sta na preizkušnji.
Februarja 2014

4. Predstava z Linhartovega srečanja za severno Primorsko (JSKD)
Aprila 2014

5. Predstava po vaši izbiri iz abonmaja NEDELJA POPOLDAN
Izberite si ogled ene od naslednjih predstav SNG Nova Gorica (Gozd, Kraja, Norci iz Valencije) ali gostujočo predstavo SLG Celje (Sleparja v krilu).

Aleksander Nikolajevič Ostrovski GOZD, režiser Egon Savin
Bogata lastnica zemljiškega posestva pod krinko dobrote in ljubezni do bližnjih upravlja usode svojih sorodnikov in podrejenih. Nepričakovano jo obišče nečak, potujoči igralec Nesrečnik, s svojim kolegom Srečnikom (Radoš Bolčina in Iztok Mlakar). Njun prihod zaplete odnose v smešno dramo.
Oktobra 2013

Eric Chappell KRAJA, režiser Jaša Jamnik
Sredi noči se uspešnež z ženo in prijateljskim zakonskim parom vrne z obletnice poroke v podeželsko hišo. Tam zasačijo vlomilca, ki s pretkanim govoričenjem odstira številne prikrite resnice in laži med dolgoletnimi prijatelji. Režiser predstave Jaša Jamnik je bil lani dobitnik priznanja žlahtni režiser na Dnevih komedije v Celju. Kot gost bo nastopil tudi Gojmir Lešnjak Gojc.
Decembra 2013

Ken Ludwig SLEPARJA V KRILU, režiser Boris Kobal
Brezposelna angleška igralca Jack in Leo že skoraj obupata nad igralsko kariero in življenjem, ko prebereta v časopisu, da stara in zelo bogata gospa išče svoja izgubljena nečaka. Odločita se, da se bosta stari bogatašinji predstavila kot njena izgubljena nečaka in pobrala dediščino. Stvari se zapletejo, ko izvesta, da gospa ne išče nečakov, temveč nečakinji. Predstava je na letošnjih Dnevih komedije v Celju prejela nagrado žlahtna komedija in še štiri druge nagrade.
Marca 2014

Lope de Vega NORCI IZ VALENCIJE, režiserka Nenni Delmestre
Floriano je na begu in pod pretvezo blaznosti se skrije v norišnico. Erifila pa je zbežala od doma in po naključju pristane v isti norišnici. Tako se srečata dva mlada, ki drug za drugega menita, da je nor. Iskra poskoči in zabavni zapleti se zgostijo ter poudarijo idejo, da je »ljubezen norost«.
Maja 2014

  • Kombinacija abonmaja NEDELJSKA GLEDALIŠKA SREČANJA in abonmaja NEDELJA POPOLDAN

Nakup obeh nedeljskih abonmajev (NEDELJSKA GLEDALIŠKA SREČANJA in NEDELJA POPOLDAN) vam prinese osem duhovito obarvanih gledaliških predstav. Štiri so predstave ljubiteljskih gledaliških skupin in štiri predstave profesionalnih gledaliških ustvarjalcev. Cena obeh abonmajev skupaj je ob spomladanskem vpisu 60 € v parterju, 51 € na balkonu; ob jesenskem vpisu pa 62 € v parterju, 53 € na balkonu. Nakup je možen v dveh obrokih.

 Več na spletni strani: www.sng-ng.si/spremljevalni_program/nedeljska_srecanja/