Razstava eksponatov "Pedagoška akcija", razstava ročnih del invaldov

datum: 20.11.2012

kategorija: Občina po meri invalida

Pod pokroviteljstvom Mestne občine Nova Gorica, smo v avli Mestne občine Nova Gorica postavili razstavo likovnih in ročnih del. Ogled je možen od 19.11.2012 do 5.12.2012 ob delavnikih.

PREDSTAVLJAMO VAM USTVARJALNOST NAŠIH INVALIDOV, UČENCEV OSNOVNIH ŠOL  - OGLED V AVLI MESTNE OBČINE VSAK DELOVNIK - MEDNARODNI DAN INVALIDOV

Pod pokroviteljstvom Mestne občine Nova Gorica v okviru Mednarodnega dneva invalidov smo v avli Mesttne občine Nova Gorica postavili razstavo likovnih del v okviru projekta "Pedagoške akcije" in razstavo ročnih del, ki so jih izdelali invalid v društvih, osnovnih šolah in Varstveno delovnih centrih.

 MDI Goriške Pedagoška akcija likovna dela

V okviru projekta »Pedagoška akcija za leto 2012« smo izvedli projekt »Pedagoška akcija za leto 2012« - TOKRAT PRVIČ – v vseh Osnovnih šolah z območja vseh 6 občin (Brda, Kanal ob Soči, Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko, Miren-Kostanjevica, Mestna občina Nova Gorica).

Tematika letošnje pedagoške akcije je v znamenju »Ko se invalidnost pridruži še starost; Mladi imajo moč, stari pa modrost«. Šole so sodelovale v okviru izvedenih likovnih in literarnih delavnic. Društva invalidov bomo sodelovali v okviru učnih ur domovinske vzgoje ion etike. Rdečo nit zajema položaj invalidov v vsakdanjem življenju, predstavljajo vrste invalidov (paraplegiki, slepi, gluhi…)

Rastava ročnih del Mednarodni dan invalidov 2012

Hkrati vam predstavljamo ustvarjalnost invalidov na delavnicah ki jih organizirajo v društvih invaldiov, domovih upokojencev, VDC Nova Gorica (Stara Gora in Solkan) in Osnovni šočli Kozara.

Nekaj utrinkov - galerija slik: www.invalidigoriske.si/galerija_slik/2012112019491648/

 

VABLJENI NA RAZSTAVO USTVARJALNOSTI - INVALIDOV GORIŠKE