Sprejem pri županu Občine Kanal

datum: 27.11.2014

kategorija: Aktualne novice

Naši tekmovalci so postali državni prvaki za leto 2014 v pikadu in tretji (bronasta medalja) ekipno v šahu.

KANALSKI PIKADERJI IN ŠAHISTI OSVAJAO DRŽAVNI VRH MED INVALIDI KI TEKMUJEJO V INVALIDSKEM ŠPORTU.

 Medobčinskemu društvu invalidov Goriške je uspel veliki met. Na državnem prvenstvu v pikadu za invalide so 15 novembra 2014 v Trbovljah postali državni prvak. Na začetku tekmovalne sezone smo si postavljali vprašanje kako uspešno tekmovati z napol-profesionalnimi ekipami v pikadu. V letošnjem letu smo se v vodstvu društva odločilo »pomladiti« ekipo z novimi tekmovalci. Ekipo »pikaderjev« smo okrepili s kar tremi člani društva, ki prihajajo iz Občine Kanal: »Milan KODELJA, Zoran ŠULIGOJ in Jože VALENTINČIČ«. Ekipo so sestavljali še »Danko GOLOB iz Občine Brda in Matjaž VOLK iz Mestne občine Nova Gorica".

Že uvrstitev na državno prvenstvo v pikadu preko področnih tekmovanj je bil za nas velik uspeh, saj smo izmed 16 ekip iz Primorske in Notranjske zasedli prvo mesto. Ko so naši fantje odhajali na državno prvenstvo smo jim dali popotnico »VAŽNO JE SODELOVATI«, ker smo vedeli, da bo na državnem prvenstvu močna konkurenca (nastop najboljših dveh ekip iz štirih področnih tekmovanj in ekip ostalih reprezentativnih invalidskih organizacij.) v celotnem sistemu tekmovanja v pikadu  je bilo vključenih preko 80 društev. Tudi sama izvedba tekmovanj po nacionalnih pravilih Zveze za šport  invalidov Slovenije je zahtevnejša in zahteva več tekem kot primerljiva tekmovanja pri Zvezi upokojencev Slovenije (na tem državnem prvenstvu je ekipa odigrala sedem tekem).

                     Državni prvaki v pikadu - ekipa Društva MDI Goriške              Ekipa pikada Društva MDI Goriške postali državni prvaki

Domov so prinesli zlato medaljo, ki odraža borbenost, vztrajnost, nepopustljivost – osebnostne lastnosti, ki invalide krasi in se je kovala v življenjskih izkušnjah, ko so postali zaradi nesrečnih okoliščin invalidi iz dela

In to še ni vse

V soboto 22. decembra 2014 smo v boj na državno prvenstvo v šahu (odvijalo sej je v Litiji pri Ljubljani) poslali ekipo v sestavi Jože Ipavec in Nove Gorice; Kemal Bulič l iz Ajbe, Edvard Mihael iz Nove Gorice in Čedo Pelengič iz Nove Gorice. Izmed desetih ekip, ki se je udeležilo državnega prvenstva v Šahu-ekipno smo se uvrstili na tretje mesto in prejeli bronasto medaljo.

V vodstvu društva smo ponosni na INVALIDE ŠPORTNIKE iz našega društva.