Spontana pobuda pomoč ob poplavah je vsklila v naših srcih

 V društvu MDI Goriške se je spontano rodila pobuda, da pomogamo po svojih najboljših močeh ljudem, ki so v teh dneh bili v VODNEM OBJEMU VODNE SMRTI, STRAHU, TRPLJENJA, OBUPA. Ostali so brez vsega. V eni noči – z enim zamahom VELIKANA KATASTROFE so ostali “goli”, nemočni. V trenutku so oropani vere v srečno prihodnost.

poplave   Poplave v Bosni      poplave3

Vodna ujma ne prizanaša nikomur, ne ljudem ne živalim.

poplava4   poplava5   poplava6

 

ZDRUŽIMO SKUPNE MOČI, NAJ NAS SLOGAN SKUPAJ ZMOREM VEČ, V STISKI NISI SAM preplavi morje obupa in trplenja, ki upe obudi, da sosed postane brat. Pomagajmo tem trpečim ljudem. Med njimi je tudi 10% invalidov. Vzbudimo veselje do novega življenja, do upanja, da bodo tudi iz te težke preizkušnje življenja postali močnješi iz zrli z novimi upi človeka vredno življenje.

Pri tej humanitarni akciji zbiram vse, kar ti ljudje potrebujejo za življenje:

  • obleke, majice, kanotjere, nogavice (vse vrste oblačil)
  • prehrambene artikle (predsem konzerve z daljšim rokom trajanja)
  • rjuhe, pregrinjala
  • plenice za otroke, higijenske pripomočke, zobne ščetke, mila

Vsi, ki želite sodelovati v tej pomoči “poplavljencem” na HRVATSKEM, V BOSNI IN HERCEGOVINI, SRBIJI ste dobrodošli. Dodatne usmeritve nudimo na telefon 05 302 64 76 vsak delavnik od 09 do 12 ure.

V društvu bomo vso zbrano opremo dostavili najbližjemu zbirnemu centru pomoči v okviru skupne akcije Republike Slovenije.

Vodstvo Društva MDI Goriške