V avli mestne občine Nova Gorica razstavljamo ročna dela invalidov in likovna dela učencev osnovnih šol z goriške v okviru projekta “Pedagoška akcija”

Razstava ročnih del invalidov Goriške, Razstava liokovni del učencev z Goriške

Pedagoška akcija 2013 - Razstava likovnih del učencev osnovnih šol GORIŠKEV avli Mestne občine Nova Gorica smo v petek 15. novembra 2013 slovesno odprli razstavo ročnih del, ki so jih izdelali invalidi v svojih delavcah na Medobčinskem društvu invalidov Goriške, Društvu paraplegikov SP Nova Gorica, Varstvenem delovnem centru Stara Gora, Osnovni šoli Kozara in Območni enoti Nova Gorica – ŠENT. Rastavi so se svojimi ročnimi deli pridružili varovanic doma upokojencev Nova Gorica. Rastavo smo še nadgradili z likovnimi deli, ki so jih učenci Goriških osnovnih šol (gornji seznam) izdelali ob izvajanju projekta “Pedagoška akcija 2013”. Povezali smo ustvatjalnost invalidov, starejših občanov in najmlajših. Vse te generacije povezuje skrb za sočlovek, ki ohranja trdne vezi v še tako burnih viharjih gospodarske in socialne krize.

Zahvaljujemo se Mestni občini Nova Gorica – še posebej g. Matej Arčonu – županu mestne občine Nova  Gorica za pokroviteljstvo nad razstavo in za slovesno otvoritev le te. Prav tako se zahvaljujemo menotrjem, ravnateljici, učencem Osnovne šole Kozara, ki so nam pripravili slovesen kulturni program. Oni so naše upanje – neposredni, odkriti, dobrosrčni.

Nekaj utrinkov z razstave ročnih del in razstave likovnih del učencev osnovnih šol. Otvoritvi so dali poseben pečat učenci osnovne šole Kozara s kratkim kulturnim programom:

Otvoritvena razstava       rocna_3        rocna_4

rocna_5       Delketa z delavnice ročnih del Društva MDI Goriške        rocna_7