Tukaj si natisnete obrazec za namenitev dela davka od dohodnine

(OBRAZCE DOBITE TUDI V INFORMATIVNI PISARNI DRUŠTVA)

DOHODNINSKA DONACIJA

(Namenitev dela dohodnine za donacije)

ZA IZVAJANJE POSEBNIH SOCIALNIH PROGRAMOV

ZA INVALIDE

Zakon o dohodnini davčnim zavezancem, ki plačujejo davek na dohodek po tem zakonu omogoča, da lahko do 0,5 odstotka od tega davka namenijo enemu ali več upravičencem, ki jih je z uredbo določila Vlada Republike Slovenije.

Donacija je med drugim namenjena za financiranje splošno-koristnih namenov, kamor sodi tudi dejavnost našega društva, ki ima priznan status, delovanja v javnem interesu.

Davčna uprava Republike Slovenije (DURS) upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se davek odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejme novo zahtevo ali preklic.

Podatki o namenitvi davka upravičencem se štejejo za davčno tajnost.

Davčni zavezanci lahko torej del davka, ki bi šel sicer v državni proračun in ne pomeni nikakršne dodatne dohodkovne obremenitve ali prihranka, preusmerite kot donacijsko podporo vašemu društvu.

INVALIDI, ČLANI, SORODNIKI, ZNANCI IN PRIJATELJI

MEDOBČINSKEGA DRUŠTVA INVALIDOV GORIŠKE

IZKORISTITE MOŽNOST IN NAMENITE 0,5% OD VAŠE DOHODNINE NAŠEMU DRUŠTVU, MI PA SE ZAVEZUJEMO, DA BOMO TAKO ZBRANA SREDSTVA PORABILI IZKLJUČNO ZA IZVAJANJE POSEBNIH SOCIALNIH PROGRAMOV ZA INVALIDE.

Hvaležni bomo, če se boste odločili in del davka namenili MDI Goriške. V priloženi obrazec vpišite samo vaše podatke. To lahko storite kadarkoli v letu.

Obrazce dostavite na društvo, mi pa jih bomo posredovali na Davčno upravo.

Zahvaljujemo se vam in vas lepo pozdravljamo.

 

Medobčinsko društvo invalidov Goriške

Predsednica Ana Kleč