V juniju 2017 organiziramo atraktiven izlet na otok Krk

IZLET NA OTOK KRK:

VRH ( KRŠKI PRŠUT) – PUNAT – KOŠLJUN

V SOBOTO 10.6.2017

Most na otok Krk

Opis vodenega programa:

Odhod avtobusa (49 sedežev) iz Nove Gorice, izpred sedeža društva MDI Goriške, Sedejeva ulica 8. Vožnja bo potekala čez Italijo in nato naprej po avtocesti mimo Reke, vse do otoka Krka. Otok Krk je s kopnim povezan z znamenitim krškim mostom (bivšim Titovim mostom), ki so ga zgradili leta 1980. Krk je drugi največji hrvaški otok po površini (405,22 km²); dolga leta je veljal za največjega. Največje mesto in upravno središče na otoku je istoimenski Krk. Otok je dokaj zelen glede na ostale otoke. Po prihodu na otok Krk se bomo zapeljali do kraja Vrh, točno do hiše Krškega pršuta. Tu nam bodo prijazni domačini predstavili način zorenja njihovega znanega pršuta. Ogledali si bomo pršutarno in film o tem. Tu bomo pokušali tudi njihovo žganje in dober domači pršut ter ostale njihove dobrote, ki nam jih bodo postregli za kosilo. Nato se bomo podali še do obmorskega kraja Punat, kjer se bomo vkrcali na ladjo in se zapeljali na majhen otoček Košljun, ki je porasel z bujnim sredozemskim rastlinjem. Otoček je bil poseljen že v času Rimljanov. V 12. stoletju so ustanovili benediktinski samostan, ki pa je 1447 leta prešel v roke frančiškanov. Ti so v 16. stoletju benediktinski samostan podrli in na njegovem mestu postavili novega, od starega so ohranili kapelo sv. Bernarda. Danes je del samostana namenjen muzeju, v katerem hranijo zbirko narodnih noš z otoka Krka in redke primere glagoljaških rokopisov.

Odhod izpred društva; ob 7.00, prihod v večernih urah, med 20.00 in 20.30 uri.

CENA – ZA ČLANE:…………………………………. 35,00 EUR

– ZA NEČLANE (SPREMLJEVALCE)…….44,00 EUR

V CENI JE VKLJUČENO: prevoz z turističnim avtobusom, obisk pršutarne ter ogled le te, kosilo (domače žganje, domač pršut, domači sir, krška klobasica in salama, panceta ter pašteta iz pršuta, domača juha, meso in zelenjava iz pod peke, domače frite ali palačinke in 1 dcl na osebo belega vina Toljanić ), prevoz z ladjo na otok Košljun, vstopnina v frančiškanski samostan ter muzej, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacija izleta

Prijave zbiramo na sedežu društva ali preko poverjenikov do popolnitve mest oz. najkasneje do 29. maja 2017 . Po plačilu participacije – morebitna odpoved udeležbe, mora udeleženec poiskati nadomestnega člana. Participacijo se poravna preko blagajne na sedežu društva. Pokličete nas lahko vsak delavnik na tel. št. 05- 30 26 476.

Kategorije: Novice