Zavod Karitas Samarijan je v decembru 2016 ponudil nov socialno varstveni program – Svetovalnico Lučka, ki nudi pomoč žrtvam nasilja. Dolgoletne izkušnje na področju nasilja v družini so pokazale, da žrtve nasilja potrebujejo poleg namestitvenega programa v materinski dom tudi drugačno pomoč. Zato se je ustanovil program, ki je namenjen vsem polnoletnim osebam, ki so se srečale in se srečujejo z nasiljem v družini. Program je vsebinsko in finančno podprlo Ministstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, zato so vse naše storitve BREZPLAČNE.

V svetovalnico se lahko po pomoč obrnejo VSE polnoletne osebe; bivše uporabnice namestitvenih programov materinskega doma in varne hiše; osebe z izkušnjo nasilja, ki so gibalno ovirane ter starejše osebe.

Svetovanja in psihosocialno pomoč nudimo tudi ostalim osebam, ki pomoč potrebujejo.

Program nudi brezplačno individualno svetovanje in brezplačno udeležbo v svetovalno terapevtski skupini, ki se kontinuirano srečuje vsakih 14 dni. Nudimo tudi možnost brezplačne udeležbe delavnicah za osebnostno rast. Žrtvam nasilja omogočamo tudi elektronsko svetovanje in svetovanje preko telefona.

Posebnost programa je, da nudimo tudi svetovanje na domu ter svetovanje in izvajanje svetovalno terapevtske skupine na dveh lokacijah oziroma v občinah – v občini Šempeter pri Gorici ter občini Ajdovščina. Psihosocialno pomoč in svetovanja smo razširili tudi na področje starostnikov in invalidnih oseb, ki so žrtev nasilja. Svetovalnica Lučka se nahaja v Šempetru pri Gorici, na Cesti Prekorskih brigad 20, v 1. nadstropje, pisarna št. 6. Dvakrat mesečno gostujemo tudi v Ajdovščini, na Ljudski univerzi, Stritarjeva ulica 1a. Pisarna je odprta vsaki dan od ponedeljka do petka, od 08.00 do 15.00 ure, razen ob četrtkih od 10.00 do 18.00 ure. Dosegljivi smo na mobilni telefon 00386 31 666 321 ali na elektronski naslov svetovalnica.lucka@gmail.com. Za individualne razgovore in za udeležbo na svetovalnih skupinah se je potrebno predhodno naročiti. Vse dogodke redno objavljamo na naši spletni strani www.zavodsamarijan.si. Program v svetovalnici s pomočjo različnih strokovnjakov na področju nasilja vodi magistrica psihosocialne pomoči, Dragica Pavšič Gerenčer, psihosocialna svetovalka.

Pripravila: Dragica Pavšič Gerenčer

Pomoč

Kategorije: Novice